Pages

21.10.10

Yavaş Hırslı Çocuk Belin İncir!

Selam gülhane çocuğu. Sen yada siz alayınız yada topunuz. Kendini nasıl karizma bir şekil istersen öyle an, andır ama anırma. Ben seni yazı bitene kadar  dillidüdük diye anacağım. Sonrasında bunu değişmek senin elinde. Bunu bir zeytin dalı belle öyle başla...

Dillidüdük nedir? neye yarar? neden sen?

Dilli düdük nedir, neye yarar?

Dillidüdük av mevsimi, beyni anca o düdük kadar sese yeten genellikle beyinleri kuş kadar bilemedin çük kadar olan hayvancıkları avlamakta kullanılır. Ayrıca tarkan şarkısıdır ki o da senden bana hediye olsun. Şimdi ilk paragraftan yükselttiğin adrenaline bir tatmin-i ego olarak. 

Sakinleş düdük. Senin sandığın kadar belinden aşağı vurmayacak bu çocuk sana. en azından senin vurduğun gibi vurmayacak. Bil ki kelime yeri gelir savunma sanatı olur yeri gelir mizah olur ki o da nerene vurur belli olmaz. Aman dikkat.

Gelelim neden dillidüdüksün ona.

Bak gözlüklü. Çıkar at gözlüklerini duyumsa, sağı solu gör. Sahibin saldırırsın korkusuyla taktı onları ama sen kendine güven. Farkılığa her sinirlendiğinde 10 a kadar say. Ötme ve kişneme tedbil-i mekandaki ferahlığı götüne hizzala serinlet onu ve kendi doğrularına yenisini eklemeye çalış. Korkma! Yer yer üstünü çiz. altından apostorof çek ben sana bunları yapabilirsin diye söylüyorum. Yapamayacağını bilsem git bi pet şişeye çişini yap ama sonradan sakın içme diye nasihat veririm.

/bah burda beyinsiz değilsin demek istedim!/

Şimdi dillidüdük. 4 mevsimin aynı yaşandığı 4 köşenin aynı yere baktığı bir tek kutuplar vardır /ki kutup ayıları öpsün seni/ oralar bile 4 gözle beklemez herşeyi kendi istediği gibi görmek isteyeni.

Tek cümlelik sorunsal yapabilirdik mesela "sen kimsin"le başlayıp "godumun hüdüğü"yle biten, araya nahoş kelimelerin serpiştirildiği ama yakışmaz. Ne yakışmaz sorusunun yanıtı; dillidüdük olmak.

Klavyeyi görünce insanlığın kaybetmeyi ben mirc zamanlarında kaldı sanardım. Ne çok da gelmiş senin gibi nicesi. Şaşırdım. Hayret.

Bak senin bu hümanizma karşıtı tavrın beni ziyadesiyle tahrik etti gerçekten ve sana bir iki nasihat etmek geldi içimden yitiğim. Yiğit değil bah yitik. Dünya olmuş olalı senin gibi yitikler geldi. Bu da bundan sonrasında da olacağının işareti.

Fikrin mi var? O zaman birşeyler bilmen lazım;

Senin için bir de maddeliyorum hayrına. Sen de oku artık ne çıkarsa bahtına düdükçüm.

1- Fikrini adam akıllı savun. Götüne taktığın poşeti bir çıkar içindeki sıçmıklara bak ve bizi de düşün. Biz o kokuyu çekiyoruz yapma.

2- Türbanlı kız da sevişir düdük, Hatta 3 kilo kusuncaya kadar içkisini içer. Kabul et. Hakaret etme. Ha içmenin sevişmenin tekeli senin elindeyse bu gidişe bir dur de. Ama ne dedik?; Klavyeyi görüp de hayvana dönüşmeden insan gibi. Yok sevişmenin, göt göstermenin, içip içip kusmanın tekeli sende değilse burada "sana ne" sorusu devreye girer ki bakma öyle sinirli sinirli. Bişey soruyoruz cevap ver sana ne?

3- Öyle başa Atatürk' ü koyupta miğferini kutsaldan edinme düdükçüm. Çok bayat oluyor zira. Statükonuzun sonuna gelmiştik hatırladın mı? Millete onun bunun arkasına sığınıyorsunuz diyordunuz Atatürk' ün tam arkasından sonra delikanlı olan arkasına sığındığını bıraksın da kendi olarak gelsin demişlerdi. Herkeşler de kabul etmişti. Delikanlı olamıyorsan raconu bozma bari.

4- Gaza gelme düdük. Altına yorum yapanlar senin copy/paste sürümün bunu unutma. Ha uzun, ince, puslu bir yolda kendi kendine gaz vermişsin, ha o yorumlardan gaz almışsın. Aynısının biraz pembesi..

5- İlla insanlıktan çıkacaksan hayvana değil, bitkiye dönüşmeyi dene. Tamam klorofil edinmen zor olacak ama hiç değilse yeşilliklerden olacaksın. Birilerinin öttürdüğü düdük değil, rüzgarda salınan bir ot olacaksın. Bak bu önerimi iyi dinle. İnsanın elinde düdük olmaktansa, rüzgarın kafanı çevirdiği ot olman senin için daha kıymetlice olur. Ayrıca bizim gözümüzde senin...

6- Eleştiriye açık ol diyecem ama kapasiteni de o kadar zorlamak istemem. Sen sen ol ben seni yine sen diye severim. Ben ve biz. Hatta hepimiz.

7- İnsanlara açık/kapalı diye bakmayacaksın düdükçüm. Açığı da kapalısı da insan. İnsan bu ya hata da yapar doğru da. Kimsenin kapalısı bunu yapamaz açığı şunları yapamaz deme hakkı var. Ben var dedim sen yok anla. Şimdi beyin kıvamını bilmediğimden tersli düzlü yazılyorum. Hangisi denk gelirse...

8- Genelleme yapma düdük. Şimdi ben çıkıp bütün dillidüdüklerin kamışı çüke benziyor, demek ki hepsi küçücük bir çük desem zoruna gitmez mi? Gider... O zaman kitabını aç ve "kişinin kendisini başkası yerine koyma durumu"

/empati/

konusunu oku. Hayatta hep lazım o konu sana. O konuyla alakalı soruyu yapamazsan korum seni sınıfta. Hadi sağlıcakla...

8 maddeye bir de not yakışır...

Sana git dindar ol demiyorum. Ki ben gitmediğim bi yere genelde kimseyi göndermiyorum. Sana yazı etiketi olarak şunları sunuyorum ordan kavra; saygı, sevgi, hümanizma, yıkılan statiko, yatsıya kadar yanan mum.

Bu manyaklığa şu sebep oldu;

6 Kere Tükürdüler, Elhamdulillah...:

Adıını yazmaya tırsan biri :) dedi ki...

Tepki yazısı olmuş güzel de olmuş...En azından kuru kuruya taraf tutar gibi yazmamışsın ne dediğin gayet net görünüyor...

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

yatsıya kadar yanan mum. bu iyiydi...

Evren dedi ki...

birileri kızdırmış bayağı anlaşılan. vallahi hızına yetişemedim, bir daha okudum :) güzel olmuş ve yerli yerinde, anlayana..

MaTRuŞKa dedi ki...

nasıl seni bu kadar kızdırmayı başardı çok merak ettim.

TRouBLeSHooTeR dedi ki...

Gerçekten güzel yazmışşın,eline sağlık.
özellikle,4. madde iyi kapak olmuş,zaten o insanların çevresinde hep aynı kafadan insanlar bulunur,birbirlerini gaza getirirler,dünya da sadece kendileri varmış zannederler (:
müsadenle bende aynı şahış için bir yazı yazmıştım,onu da belirtmeden geçemeyeceğim,

http://troubleshooter01.blogspot.com/2010/10/neden-kizlarin-bloglari-daha-fazla-hit.html

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

@Adıını yazmaya tırsan biri tırsma dostum. Herkes haddini bilmeli ve daha önemlisi bir gün bilecek. Bize tarih hep böyle tekerrür etti.

@8ex-en8 malesef daha beklicez... Biz "sizin gibiler yüzünden geri kaldık" diyenler yüzünden geri kaldık. Ama bu hayra faydası olmayan yalanların hepsi sönmeye mahkum.

@Evren, @MaTRuŞKa; evet çok kızdım. Hep kızıyorum. Bunun ideolojik bir görüşle alakası yok. İdeolojik görüşü olan herkese saygı duyarım. Duyulmalı da. Ancak iş birilerinin teşhiriyse, iş insanlık değerlerinin tuvalet fırçası edilmesiyse kendi öz akrabalarıma bile tepkimi veririm. Şimdiye kadar yaptığım da buydu...

@TRouBLeSHooTeR iş birilerine bişeyleri kapak etmek değil aslında. Birilerine ders vermek de değil. Fikrinin arkasında kahpece duruş. Bu gerçekten sinirlendirici birşey. Ayrıca yazını okudum. Tebrik ederim güzel bağlamışsın.

Bu arada; Dillidüdük çok zoruna gitmiş olacak ki bana cevaben sitesinin bağlantılarını göndermiş. Yapma bunu dillidüdük. Kime diyorum ben?

Yorum Gönder

Bir de sen tükür şu kulağın suratına!