Pages

31.10.10

Tersi De Mim Düzü De Mim!

Mim olayında jübilemizi Mustafa Türkan kardeşimizin yolladığı mim ile yapıyoruz. Zaten blog olayına daha alışmamışım bu mim filan iyice sözlük zamanlarını burun önünde tüttürtüyor. Ama gerek mimin sahibi nedeniyle gerekse konusu nedeniyle bu mimden elimi çekmek mümkün değil. Mim elimize alığımız kitabımızın 55. sayfasından bir paragraf yazmayı gerektiriyor. O zaman yazalım;

"Devletin iktisadi hayata müdahale etmesi lüzumsuz. Adalet ve emniyeti sağlasın, yeter. Güven içinde yaşayanlar kollarının ve kafalarının var gücüyle çalışırlar. Ne hazin tezat? Liberalizme karşı olanlar Batıdan gelen mamüller ve lüks eşya içinde yüzüyor. İkdisadiyat için yıkıcı, siyasi bakımdan utandırıcı bir davranış. Düşünceye gümrük duvarı koymak abes. Mühim olan bir an önce iktisadi bağımsızlığa kavuşmak."

Cemil Meriç, Ummandan Uygarlığa.

3 işiye çıkıyormuş loto ancak baktık ki 3 kişiyle okey tamam olmuyor 4. müzü ekledik. Hem mimin güzelliğinden, hem de ne okuyor diye merak ettiğimizden ;

8ex-en8, Pippi Haşmet, Azzeben, Bi Dost

Hayırlı olsun efenim. Böylelikle mim olayının da mimini mimlemiş olduk. Bundan sonraki mimler için Edward ile görüşeceksiniz.

*Bakma öyle gözleri kısılıltıp yazı edit oldu patatesli pohaçam..

7 Kere Tükürdüler, Elhamdulillah...:

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Harika mim, düşünene yazanın eline sağlık sağolasın dostum ama böyl jübile işlerini sevmem yapma, yaptırtma yoksa sıra sana gelir.

bi dost dedi ki...

ahahaha gözümsün :D

Azze dedi ki...

Ah be Kabacım Kulakçım,

Mimi bozacağım izninle, kendi postumu değil senin postunu kullanacağım cevaplamak için. Dönüp dolaşıp sahibinde kalacak böylece kara büyü holulu :)

Şimdi, ofisteyim ve bir kütüphanem yok. Ama e-book klasörüm var, 1 ile 100 arasında bir sayı tutup o sıradaki kitabı açıyorum, bakalım ne çıkacak :)

Eyvaaaah Bukowski dostum, Bukowski :)

"Koku sorun haline gelmişti, bütün konservelerimi tüketmiş, bütün tabakları bardakları çatalları kaşıkları kullanmışlardı ve hepsi lavabodaki iğrenç suyun içindeydi ve lavabo tıkalıydı ama onun da önemi yoktu, genellikle tıkalıydı zaten, o normaldi nerdeyse, ama suya bakıp kağıt tabaklarımı da bulduklarını, kullandıktan sonra onları da lavaboya attıklarım ve birinin lavaboya KUSTUĞUNU keşfettiğimde kendime bir bardak viski koydum, dipledim, bardağı duvara fırlattım ve "BURAYA KADAR! HERKES DIŞARI! HEMEN!" diye bağırdım."

MaTRuŞKa dedi ki...

ama hayır blog alemini terk etme bizi terk etme lütfen. :(

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

@bidost; böbreğimsin, okeyde 4. müzsün görim seni vur şu okeyi alem daşçı görsün.

@azze; yavrım senin yeni açtığın bu yorumla mimleme çağına civcivler var ya civcivler onlar çişini etsin işallah.

@8ex-en8, @matruşka; hajılar bi yere gittiğim yoh. pınar altuğ evli barhlı gadın bugün aramış beni telden nasıl ağlıyo nire gidiyosun diye. afacan yağmurla papaz etçek bizi. töbe töbe. infial yaratmayın dostlar :Pp mim de jübilemi yaptım blogda değil :)):)

pippi haşmet dedi ki...

Yazdım ki lalala :)

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

okudum la haşmet şaşırdım demiştim dimi?

Yorum Gönder

Bir de sen tükür şu kulağın suratına!