Pages

23.7.10

Bir Ossuruk Hikayesi!

Tee benim kulaklarım ultrasyonda görülmediği zamanlar ultrasyon denen karından cenine şuursuzca bakılan hede zaten peyda olmamış. O nedenle cinsiyet, beden, boy, pos gibi isim sıfatlarını belirlemek Sebahat Hatun' a kalırmış. Sebahat Hatun' un önüne para yağdıramayacak fukaralar için ayrıca 2 şık belirir, onlardan birini seçtikten sonra olay tamamen boka sararmış. Bunu bilen aile fertleri borç harç Ultrasyon Sebahattan en azından temel bilgileri almak üzere ücrete tabi ziyarette bulunmuşlar. Abim hakkındaki tüm bilgilerin noksansız doğruluğu güvende tek katre rahatsızlık yaratmamış. Rahatsızlık 2. çocuğun kattığı külfetin aileyi "ebenizikizm" ideolojisine sürüklemesi ve bu ideolojinin aslında hiç benimsenmemesi.

Doktorlara danışılmış, çocuğun alınamayacak büyüklüğe geldiği öğrenilmiş. Babam alttan alttan bişe olmaz doktorum diye kaş göz yapcak olmuş ama doktorun hediyesi prezervatifi ve kulağa fısıldanan "az biraz daha dikkat" önerisini aldığı gibi posta edilmiş. Benim doğumum mecburiyet esaslarına da girince hiç değilse nasıl bir çocuk olacağım yönünde ipuçlarını toplamak üzere Sebahat Hatuna Ziyarette bulunulmuş.

Sebahat Hatun ilkin sıyırmış annemin göbeğini koymuş elini dinlemiş de dinlemiş. Arada manasız manasız annemin babamın yüzüne bakmış. Birden başlamış. Bu bir erkek.

/artık neresi rasgeldiyse!/

Bi acayip çocuk diye devam etmiş. Çok şımarık olacak dikkat edin demiş. Tabi çok şımarık olabilirliğin çözümünü de annem pratik zekasıyla bulmuş. Bundan sonra kaliteli hiçbirşey yenilmeyecek. Paso kurufasülye, paso pilav. Arada sadece kurufasülye ama asla bir muz tüketilmeyecek. Cenine izzet-i ikram edilmeyecek. Eğer çocuk karnı tekmelerse babam da annemin karnını tekmeleyecek bu şekilde çocuğa kral biziz imajı çizilecek.

Aradan geçmiş 9 ay çocuk mocuk ortalıkta yok. Doğmaya belirti tek bir kasılma bile yok. Hadi bugün hadi yarın derken prematüre beklenen bebek süpriz yapmış mevsim normallerinin üstünde bir bekelemeye almış kendini. 10. ayın başında annem ağlıyor bi yanda, babam ağlıyor bi yanda, abim ağlıyor bi yanda, sebahat düşünüyor diğer yanda. Derken Sebahat Hatun susturuyor herkesi birden. Hani acayip bi çocuk tespiti yapmıştı. "Şimdi bu çocuk kutsal bi çocuk olmasın sakın? Doğar doğmaz annesinin karnını tekmeledi diye babasının tekmeleyişine, annesinin kurufasülye sevdasına sağlam bi küfrederse ihtimaline karşılık çocuğa mesihe benzer isimler verin. Olur mu olur" demiş. Bizimkilerde kaldırmış bütün sülaleyi ayağa. Aha çocuk gelcek bize küfredecek gelin de görün, mesih doğuruyoz mesiiihh Allahhhh affet bizi diye.

Günler günleri kovalaya dursun 11. Ayın ilk zamanları dünyaya gelmiş bulunmuşum. Yaşam doktorum aynı zamanda ebem Sebahat Hatun başımda konuşacağımı, etrafa yağrıracağım küfürleri beklerken çok sağlam ossurmuşum. Bir gün birinin ebesine küfrederde küfrettiğiniz adamın anlamsız anlamsız sırıttığını görürseniz anlayın ki o adam benim yani.

Doktorun hediyesine, önerisine aldırmayan babam büyük bir hata sonucu bir çocuğa daha ulaşmış. Neyse ki sonraları Başbakan "her eve 3 çocuk" dediydi de adamın sinirleri biraz yatıştı. Şimdi 3 çocuktan az yapmış adamlara vatan haini diye bakıyor. O da kendini öyle kandırıyor napsın garibim.

Yıllar sonra ben isyanıma annemide katıyorum. "Anne benim annem olduğunu ispatlayamazsan dübürsün!" bu isyan yukardaki gerçekleri öğrenmeme neden oluyor. Annemin o kadar zoruna gitmiş olacakki bütün ayrıntıları anlatıyor. Tabiki kız kardeşimin ve abimin hikayelerini de. Onların en çok isimlerini kıskandım. Annem abin çok nezih bir çocuktu, hiç yaramazlık yapmadı, hiç karnımı tekmelemedi dediğinde anladım abimin adının neden nezih anlamında bi ismi olduğunu. Kardeşin çok narindi. Kadife gibi teni vardı. Senin gibi yolunmuş kaz derisi gibi değildi diyor. Onun da neden narin bir isme sahip olduğunu anlıyoruz. Benim de şımarmayayım diye 3 öğün yiyilen kurufasülyesel etkiler sonucu nasıl ossurarak doğduğumu ve ossuruktan bir isme sahip oluşumu anlamış olduk iyi bakalım.

10 Kere Tükürdüler, Elhamdulillah...:

pippi haşmet dedi ki...

Yeme bizi leyn.. 11 ay içerde kalınır mı? Vita kutularında çiçek olur mu? Alper tunga ölir mi, ıssız ajun kalir mi?

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

bak işte. benim kulakların oluşumu sadece 2 ay almış. Ah bi görsen :) Bögü hakan görse yazardı daşlara. O zaman inanırdın dimi seni gidi tonyukuk seni.

pippi haşmet dedi ki...

ı ıh inanmazdım. korkutma beni 11 aylık çocuk olmaz bir kerem. nasıl eğlendin içerde anlat çabuk.!

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

6 aylık oluyo inanıyosun, 11 aylığa mı uğur dündar oldun leyn :) Nasıl eğlencem yutturmuşlar anama bitane minton çin malı mp3 player basmışlar oya borayı dinleye dinleye bitirdik vaktimizi. o değilde dön oraya buraya bitti işte tekmeliyosun biride seni tekmeliyo sen bilmezsin öle duyguları. korkma ayrıca. dışarda ulan bu nasıl tip dediğin her hangi biriyim bende :)

C3Moi dedi ki...

''Tee benim kulaklarım ultrasyonda görülmediği zamanlar'' buna bittim ya :D

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

@C3Moi ilk cümle mi o :):)) sende çok çabuk bitmişin yaf :)

zey0zey dedi ki...

koca kulaktan koca kulağa . . .
çok güldüm yaa =)

C3Moi dedi ki...

Kabakulak son yazım yorumuna cevap olmuş :)

athırsızı dedi ki...

hoppp itirazım var kızlar osurmazmıs beyler. BUnuda su yazımda ele aldım

http://athirsizii.blogspot.com/2010/11/ben-kzm-osurmam-ki.html

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

erkeğim lan ben.

Yorum Gönder

Bir de sen tükür şu kulağın suratına!