Pages

9.6.10

Dünyayı Sorguladım Atın Beni İçeri!

İlk kez bir insanla ayrıldığımda, insan; sıra arkadaşım, zaman; 8. yaşa az kala, ayrılık nedenimiz ise ölümdü.

Yasemin okulun ara tatilinde sarılık hastalığına yakalanmış. Köyün ileri gelen çıkıkçıları, çok bilmişleri, ihtiyar heyeti, özürlüleri yaptıkları istişare sonrasında teşhisinin yapılamadığı tüm hastalıklarda olduğu gibi kızın üstünün sıkı sıkı örtülmesine, terletilmesine, hoplatılmasına, arada tokatlanmasına, yemek olarak günde 3 baş kelle soğan, 2 diş sarımsak yedirilmesine, kusarsa yüzüne tükürülmesine ve tedaviyi reddetti gerekçesiyle imam eşliğinde bela okunmasına karar vermişler.

Köy ahalisinin yıllarca "bi sağlık ocağımız yok" diyerek tepeden tırnağa küfrettiği devlet, az biraz teşekküllü bir sağlık ocağını hizmete sunmuş, ancak ailenin teşekkülden nasip almamış beyni kızı sağlık ocağına götürmeyi gereksiz bulmuş. Ertesi sabah Yasemin "beyninize sıçam" mesajı vererek ölmüş.

/Keşke bizimde yediğimiz bu tür boklarda "cahiliz" gibi bir savunmamız olsa.!/

Babamın dozer tokatlarından korunma amaçlı olanlarını saymazsak bu ölüm olayına ağlayışım en üst sırayı aldı. Ben ondan önce bir kere şiddetli olarak evde tek başıma Seden Gürel' in bum bum bum şarkısının klibinde koşuşturan mantar kafalardan tırsarak ağlamıştım. Ama b çok başkaydı. O anda benim ağlayışımı gören Serdar Ortaç "ağlamak" kelimesiyle ilgili öyle bir şarkı yapardı ki Okan Bayülgen bile göt olur kalırdı. Tabi ki bunlar teşbihte hata olmamasını umduğumuz, ağlamanın şiddetini gösteren örnekler. Gözlerimi unutarak ağlayışım, "ölüm"ün artık bir daha görememek olduğu anlamına gelişini öğrenmemin diyeti... Ve bunu herkes bir gün ödeyecekti.

Yıllar geçti. Ayrıldığım arkadaşlarımın sayısını, şeklini, anısını, anasını hatırlamaz oldum. Peki Yaseminden sonra ayrıldığım cep telefonumda tam 64 mb yer tutan isim/telefon arkadaşımla, Yasemin arasındaki fark neydi? Yasemin ölmüştü bir daha göremeyecektim. Ama yaşayanları görmek ne kazandıracaktı? Ya da görememenin kaybı neydi? Yada Yasemin ile 64 mb'lık arkadaşlarım arasındaki fark neydi? Ya da biz burada ne yapıyoruz? Ölüm ne? Yaşam ne?

/Dünyada!/

1 Kere Tükürdüler, Elhamdulillah...:

Adsız dedi ki...

iyi soru cevabı bilen varsa yanıtlasın.

Yorum Gönder

Bir de sen tükür şu kulağın suratına!