Pages

28.2.10

Tarihsel Şa Şa!

"O büyük günün şafağında;
Bütün balkanlar ve de Sicilya ve de İskandinavlar ve de İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya yerlere kapanmış secde ediyor idi. Bu manzarayı gören Rus Çarı Deli Pedro ellerini semaya açtı ve dedi ki; Yarabbi! Bu ne müthiş bir manzaradır. Sana hamd-u senalar olsun. Elhamdulillaahh!"

İşte bize böyle tarih kitapları lazım artık. Biraz Mustafa Topal / laşmanın zararı kime? Kesmiyor 3 cihana hakimiyet, bağra yenilen 40 ok. Vurdulu kırdılı seviyoruz biz tarihi. Kılıcı böle kaldırıp kaldırıp höyöllyt diye tepesine vurup kesmeliyiz pezevengin kafasını. Aşşağısı yeni nesil yavrularımıza "hadi siz Hakanla bizans olun bizde Batuyla osmanlı olalım!" dedirtmiyor.

Tarihin aslında anlatmak istediği çok basit; "hiiiç öle götü başı oynatmayın alayınız ölceksiniz."dimek ister.. Ama nedense insan oğlu tarihle kurcalaşmayı çok sever. Sonra bir bir türemeye başlar "ulan o zamanlar yaşamak vardı..." dingilliği. Hala feyusbuku için özel fotolar çektiren zihniyet, fotoğraf makinesine, bilgisayarına, feysbukuna, Aysun Kayacısına vedaya hazır. Elinde kılıç öteye beriye hıayytt, huaayytt saldırma peşinde.

/kim yedi ki ben yiyim!/

Ve belli oldu ki bu tarihsel gaza geliş furyasını askerlik makamı mükemmel kullanamakta ve bilmekte. Cüneyt Arkın'ın kaldırımdan yola hoplarcasına kalelerde, surdan sura atladığını gösteren filmleri izletip izletip. Aha bak senin ecdadın böyleymiş sen bi çöpü atmak için götünü kaldıramıyorsun mesajı vertiyor. Ama düşündüren tarafı işe yarıyor arkadaş! İki film izlet, iki masal anlat. Götü yerden kalkmayan adamın bi gözü Yunanistana, biz gözü Irağa baksın.

Milli maç anlatır gibi tarih anlatıyor kitaplarımız. Yendiğimizde 16 sayfa, savaşın nedenleri, savaş anı, savaştan sonra psikolojik durum, stratejisi, sonuçları, bağladığımız haraç miktarı, kaptığımız toprak miktarı, tc kimlik numarası hedesinin hörekesinin herekesi.... Yenildiğimiz hiç savaş yok da 3 kıtayı babamızın hayrına mı vermişiz anlamam.  Bahsi geçtiği gibi; milli maç anlatır heycanıyla gol yediğinde kimsenin haberi olmaz, gol attığında yer oynamış, kütle olmuş, başımıza düşmesin işallah.

Tembellikten çibanlarımızı temizlemeye bile üşenir olmuşuz, tarihe hayranız. Çalışmışlar da olmuşlar diyorsun, herkesin gözünün önüne altarın oğlu tarkan, battal gazinin kankası ayıboğan geliyo.

Kurtulalım. Evet. Bitti.

0 Kere Tükürdüler, Elhamdulillah...:

Yorum Gönder

Bir de sen tükür şu kulağın suratına!