Pages

27.11.09

Zorunlu Kurban Bayramı Mesajansı!

"Zilhicce ayının 10. günü mülsüman ehlinin Allah rızası için ettiği büyük baş ve küçük baş hayvan kurban ettiği bayram; Kurban Bayramı"

Çok gergin bir şekilde kendimi kurban bayramı mesajı yazmak gibi bir zounlulukta hissediyorum. Ancak be benim kurban bayramından hiç haz almamı sağlayacak kokulu anılarım var.

Benim kurban bayramı ile ilk münasebetim kuzenimle başlamıştı. Aldığımız aynı kıyafet ona daha çok yakışınca sinir, stres, boş beleş anlamsız ağlamaklı hareketler savuruyordum etrafıma. Ama seviyordum kuzenimi onunla gezmek, koşuşturmak, kızlara laf atmak o günlerde çok eğlenceliydi.

/şimdi eşşek kadar oldu hala kızlara laf atıyor!/

Kurban bayramının esas oğlanlarını görmek üzere şehir meydanına doğru yola çıkmıştık. Şehir meydanına yaklaştığınızı kokudan zaten hemen anlıyorsunuz. Daha yeni dökülmüş asfaltın, ilk bölümlerinde küçük baş hayvanların yuvarlak yuvarlak dışkıları karşılıyor sizi, bu şirin manzara giderek büyük baş hayvanların dışkılarıyla oluşturulmuş harika sanat eserlerine bırakıyor.

/eserlerin kurumuş şeklini şöyle göstereyim!/

Kuzenimi ayartmak konusunda üstüme yoktu. Kafasına milyar adet cinlik sokup kafasını karıştırdıktan sonra gerçek hedefimi

/üstü yeni kurumuş tezek tepelerinin üstünde fatih erkoç taklidi yapmak!/

icraata dökmeye başlamıştım. Tezek tepesinin içinin yaş olduğunu daha çıkarken kenarlardan sızan su bazlı inek b.klarından anlamıştım. Ama macera maceraydı ve geri dönmek yoktu.

/salak kafamız dönmedik!/

Derken artık tepedeydik ve derken her yer karanlıktı...

Tepesi daha kurumamış yığın bizi içine çekmişti. Beni çıkardıklarında kuzeni gördüm kyafetlerimiz aynı renkti artık. Ters bi şekilde boka nasıl battığını merak ediyordum, bir ayağı görünüyordu. İkimizde sağ salim çıkarıldıktan ve annelerden yediğimiz tonla dayaktan sonra kurban bayramlarına bakış açımız birden değişmişti.

Evet artık kurban bayramlarını sevmiyordum. Ama nedenini de akıcı bir şekilde açıklayamıyordum. Bahaneler üretiyorudum ama hepsinin sonu ota, boka, kokuya gidiyordu.

Tamamı bir yana tüm müslüman ahalisinin Kurban Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

1 Kere Tükürdüler, Elhamdulillah...:

Azze dedi ki...

Ahahaha dostum ben bu boktan yazıyı nasıl kaçırmışım yahu?

İnanır mısın; gecenin tüm kabusu, sabahın tüm karın ağrısı bir anda geçti :)))

Hay diline kurban!

Yorum Gönder

Bir de sen tükür şu kulağın suratına!